Anna-Maria Sipponen

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 462

Olen Anna-Maria Sipponen, 49-vuotias lahtelainen, koulutukseltani sosionomi (amk). Harrastan ryhmäliikuntaa, sähköpyöräilyä ja äänikirjojen kuuntelua.

Olen työurani aikana toiminut useissa eri sosiaalialan tehtävissä ja omaan kokemusta niin julkisen, yksityisen kuin kolmannen sektorin tehtävistä. Lisäksi erilaiset luottamustehtävät järjestöissä ovat olleet minulle mielenkiintoisia vaikuttamisen paikkoja.

Lähellä sydäntäni ovat seuraavat arvot: perhekeskeisyys, eettisesti ja ekologisesti kestävän maailman rakentaminen, itsemääräämisoikeus, osallisuus, yhdenvertaisuus sekä ihmisten kohtaaminen tasavertaisesti ja empaattisesti.

Aluevaaliehdokkaana minulle tärkeitä asioita ovat:

* helpompi ennaltaehkäistä kuin korjata: lasten, nuorten ja perheiden ennaltaehkäisevien palveluiden lisääminen yhteistyössä kolmannen sektorin ja yksityisten palveluntuottajien kanssa

* vammaisten henkilöiden joustavien palveluiden mahdollistaminen palvelusetelin ja henkilökohtaisen budjetoinnin keinoin

*mieltä tulee hoitaa: ennaltaehkäisevillä mielenterveyspalveluilla sekä nopealla hoitoon ja terapiaan pääsyllä

* ikäihmisten palveluiden tulee olla ihmisarvoa kunnioittavia ja laadukkaita

Haluan olla työ- ja elämänkokemukseni kautta vaikuttamassa etenkin sosiaalipalveluiden kehittämiseen tulevalla hyvinvointialueella.