Maisa-Leena Simonen-Fallieras

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 461

Olen iittiläinen kätilö, sairaanhoitaja, teknisen viestinnän ammattilainen sekä kahden lapsen äiti. Olen syntynyt Iitissä ja muutin perheeni kanssa tänne takaisin Pohjanmaan ja Lahden kautta muutama vuosi sitten. Suurimman osan 15 vuoden kätilöurastani olen tehnyt Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Viimeiset pari vuotta olen työskennellyt kouluttajana asiakas- ja potilastietojärjestelmäpuolella pääkaupunkiseudulla sekä opettajana yläkoululla Lahdessa. Nyt vuodenvaihteessa, kun koronapandemiatilanne jälleen paheni, tunsin velvollisuuden kutsuvan ja palasin hoitoalan töihin koronarokottajaksi. Toivon että voin osaltani edesauttaa pandemian kuriin saamisessa.

Minulle erityisen tärkeitä sote-teemoja ovat:

Henkilöstön jaksaminen

Tiedän omasta kokemuksesta, mitä hoitoalalla työskenteleminen vaatii: loputonta joustamista, olemattomia taukoja, jatkuvia vuoronvaihtoja jne. Viime vuosina olen huomannut, että monella alalle juuri valmistuneella on jo suunnitelmia aivan toiselle alalle siirtymisestä. Osaavaa työvoimaa lähtee ja jäljellejäävät uupuvat. Millä saisimme uudet ja toisaalta kokeneemmatkin hoitajat pysymään alalla? Palkkauksesta olisi hyvä aloittaa!

Palveluiden saatavuus ja saavutettavuus

Kaikilla alueen asukkailla tulisi iästä, asuinalueesta, äidinkielestä sekä sosiaalisesta ja yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta olla yhdenvertainen mahdollisuus käyttää alueen palveluita. Olipa sitten kyse lähi- tai etäpalveluista. Lähipalveluita tulisi tarjota kaikille myös haja-asutusalueella, mutta niitä täydennettäisiin etäpalveluilla sekä mahdollisesti yksityisten palveluntarjoajien palveluilla. Etäpalveluiden käytettävyyteen tulee panostaa, jotta ne ovat tarpeeksi helppokäyttöisiä kaikille.

Asiakas- ja potilastietojärjestelmien toimivuus ja laadukkuus

Olen urani aikana ottanut käyttöön ja käyttänyt useita eri potilastietojärjestelmiä, joten tiedän, kuinka tärkeä työkalu toimiva tietojärjestelmä on henkilöstölle. Toisaalta hyvä tietojärjestelmä mahdollistaa myös tiedon sujuvan siirtymisen ja hyötykäytön. Esimerkiksi tässä pandemiatilanteessa nopea tilastotiedon tuottaminen tietojärjestelmästä voi olla ratkaiseva tekijä mm. resurssien suunnittelussa.

Ennaltaehkäisevä työ

Panostus ennaltaehkäisevään työhön neuvoloissa, kouluissa, työpaikoilla ja kodeissa vähentäisi sairaanhoidon kustannuksia sekä jonoja. Ennaltaehkäisevää työtä tarvitaan kovasti myös mielenterveysongelmien ja syrjäytymisen ehkäisyssä.

Luonteeltani olen avoin, empaattinen ja suvaitsevainen. Olen työurallani tottunut sekä tiimityöskentelyyn että itsenäiseen tekemiseen. Olen aina toiminut vastuullisesti ja jokaisen hoitamani yksilön parhaaksi. Olen saanut olla mukana monen elämän ensihetkissä ja toisaalta myös niissä viimeisissä. Työni on opettanut minulle nöyryyttä elämän ihmeen edessä ja halun tehdä kaikille ihmisille hyvää.