Vesa Järvinen

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 412

Ihminen on kokonaisuus; Huolenpitoon kuuluu kehon hyvinvoinnin rinnalla sivistys ja henkinen hyvinvointi.

Diabetes on ollut morsiamenani reilut 40 vuotta. Toimivista sote-palveluista olen saanut apua elämäni varrella niin omaan sairauteeni kuin omaisille toimiessani omaishoitajana.

Koko 56 vuotisen elämäni olen asunut ja tehnyt töitä kulttuurin parissa Itä-Hämeen museossa Hartolassa. Opiskelujen lomassa toimin Jyväskylässä ylioppilaskunnan pääsihteerinä ja olen toiminut vuosien varrella teknisenä puheenjohtajana eri järjestöissä.

Museon lisäksi olen vaikuttanut terveys- ja sosiaalialan luottamustehtävissä, mm. YTHS:n hallinnossa paikallisesti ja valtakunnallisesti, samoin Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän valtuustossa ja jaoksessa.

Tällä haavaa toimin mm. Hartolan palokunnan puheenjohtajana, Salpausselän kokoomuksen vpj:nä, Hartolan tarkastuslautakunnassa ja Museoyhdistyksen johtokunnassa.

Avunpyytämisen kynnys pitää olla matala, auttavien käsien on oltava helposti saavutettavissa ja oven aueta aina oikealla hetkellä.

Vaikka olemme Päijät-Hämeen hyvinvointialueella askeleen edellä, tarvitsemme edelleen tekoja turvataksemme sairaanhoidon ja pelastuspalvelut alueellamme; Ambulanssi joka kolkkaan, lääkäri sairastaessamme, palokunta hädän hetkellä ja mielen horjuessa ammattilaisen apua.

Palo- ja pelastustoimi, ensivaste ja ensiapu ovat yhtä lailla tärkeää keskikaupungilla kuin maaseudun perimmäisessä mutkassa asuvalle ja vapaa-ajan asukkaalle. Samoin perusterveydenhuolto ja hammashoito sekä suun hygienia kuuluvat jokaiselle päijäthämäläiselle lähipalveluna. Erikoissairaanhoito ja erityisavun saaminen auttavat suuremmassa avuntarpeessa, kunhan ne ovat saavutettavissa. 

On hyvä muistaa, että meillä menee niin hyvin kuin heikoimmalla yhteisömme jäsenellä. Inhimillisyys ja yksilön huomioiminen tilastojen sijaan auttaa meitä turvaamaan kaikille hyvän huomisen. Historiasta pitää oppia ja tulevaisuutta tehdä pitkäjänteisesti. Erheistä on opittava ja toimivia ratkaisuja kannattaa vaalia.

FB-sivu: https://www.facebook.com/museonvesa