Seija Kraft-Tapionsalo

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 419

Minulla on kymmenien vuosien elinkeinoelämän kokemus ja laajat verkostot Päijät-Hämeessä.

Ihmisten hyvinvointi ja kaikenlainen kehittäminen ovat sydäntäni lähellä ja nyt haluan tehdä työtä ja päätöksiä yhteisten asioiden eteen. Olen iloinen ja energinen nainen, tottunut viemään asioita eteenpäin, neuvottelemaan sekä pistämään toimeksi. Asenteeni on aina myönteinen, rakentava ja katseeni eteenpäin.  Rakastan tehdä töitä ihmisten kanssa ja heidän eteensä, enkä pelkää vaativiakaan tilanteita. Tulosvastuullisena johtajana ja esimiehenä vastuullani on ollut mm. liiketoiminta, kehittäminen, markkinointi- ja viestintä, asiakkuudet ja olen toiminut myös työsuojelupäällikkönä vuosia.

Mottoni näissä vaaleissa on: euro eurosta, virka virasta! Tällä tarkoitan, että uuteen hyvinvointialueeseen suunnatut eurot eivät saa lisätä byrokratiaa vaan niillä pitää turvata nopea hoitoon pääsy sekä toimivat pelastuspalvelut.  Kokoomukselaisena vaalin hyvää taloutta ja tehokkuutta, joka tuo pohjaa sille, että voimme pitää huolta hyvinvointiyhteiskuntamme toimivuudesta.  Palvelusetelit auttavat ihmiset jonoista hoitoon ja terapiatakuu takaa avun mielenterveysongelmissa -näitä kannatan ja vien eteenpäin, mikäli saan valtakirjan aluevaltuustoon.  

Päijät-Hämeessä ollaan rakennettu jo uuden hyvinvointialuemallin mukaista mallia hyvän matkaa ja kokemukset ovat hyviä. Harjun terveyden toiminta on saanut paljon kiitosta ja sen päälle on hyvä rakentaa uutta. On tärkeää, että verotuksen kautta osoitetut rahat käytetään ensisijaisesti alueen asukkaiden palvelujen turvaamiseen eikä hallintoon.

Digipalvelut ovat tärkeä osa sujuvaa palvelua tänä päivänä. Uudet teknologiat ja palvelut helpottavat hoitokuormaa ja vapauttavat osaavan henkilökunnan resurssit niitä tarvitseville.

Ja toisaalta meistä moni mieluimmin hoitaa asiat etänä, silloin kun ei ole välttämätöntä lähteä odottelemaan odotushuoneisiin tai saamaan hoitoa fyysisesti. Yksityisellä sektorilla on kehitelty digipalveluita, joita voidaan hyödyntää uusilla hyvinvointialueilla. Ei kannata käyttää rahaa ja resursseja kehittämällä digipalveluja uudelleen, kun on käytössä ja toimivia palveluja jo olemassa.

Asiakkaallekin palvelut pitää muotoilla helpoiksi ja sujuviksi, ja kun uusia tarpeita ja innovaatioita tulee, pitää olla valmius myös uuteen tarvittaessa.

Kolme tärkeintä asiaa, missä voisin vaikuttaa ehdokkaana:

  1. Nopea ja sujuva hoitoon pääsy asuinpaikasta riippumatta hyödyntäen julkisten palveluiden rinnalla muita paikallisia mm. yksityisiä palvelun tuottajia. Hoitohenkilökunnan jaksaminen ja hyvinvointi hyvän johtamisen ja henkilöstöpolitiikan avulla on tärkeää, jotta me saamme pidetyksi meidän tärkeät osaajamme töissä ja alalle saadaan uusia tekijöitä. Yhtä lailla pelastuspalveluiden turvaamisesta on huolehdittava.
  2. Palveluiden jatkuvaa kehittämistä asukkaita kuunnellen, kuten myös yhdessä osaavan henkilökunnan kanssa.
  3. Hyvinvointialueen rahat käytetään ensisijaisesti alueen asukkaiden palvelujen turvaamiseen eikä hallintoon.