Pirjo Merta

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 432

Pirjo Merta, osastonhoitaja (eläkkeellä 2/21 alkaen), sairaanhoitaja, lastenhoitaja

Perheeseeni kuuluvat aviomies, kolme aikuista lasta ja neljä lastenlasta. Lahti on ollut kotikaupunkini koko ikäni. Työurani aloitin Lahden kaupungin päiväkodissa, jossa toimin hoitajana lähes 20 vuotta. Lisäopintojen myötä siirryin sairaanhoitajaksi Päijät-Hämeen keskussairaalaan. Viimeiset 13 vuotta toimin osastoni lähiesimiehenä eli osastonhoitajana.

Nyt olen tuore eläkeläinen, jolla on halu olla mukana kehittämässä uudenlaista, toimivampaa terveydenhuoltoa.

Tavoitteeni

– ikääntyneiden sujuvan ja tasa-arvoisen hoitoon pääsyn varmistaminen digipalvelujen viidakossa

– oikein kohdennetut henkilöstöresurssit terveydenhuollossa

-> tyytyväiset, hyvin hoidetut asiakkaat

-> motivoitunut, hyvinvoiva ja työtyytyväinen henkilökunta

Tarjotaksemme tasavertaisia terveydenhuollonpalveluja kaikille Päijät-Hämeen asukkaille, on meidän huomioitava ne lukuisat asukkaat, joille netin kautta tai tekstiviestein asioiminen ei ole mahdollista.

Tämän ajan iso haaste on terveydenhuollon henkilöstön hakeutuminen muihin tehtäviin. Yksi syy siihen palkkatason lisäksi on nykyisen toimenkuvan laajuus. On osattava hoitotyön tehtäviä, sihteerin tehtäviä, ruoan jakelua yms. Tärkeää on, että henkilöstö voi keskittyä tekemään koulutustaan vastaavaa työtä. Nykyisellään työnkuva rönsyilee liian moneen suuntaan, eikä henkilökunnalla jää aikaa eikä mahdollisuutta päästä haluamaansa tavoitteeseen, joka on hyvin hoidettu, tyytyväinen asiakas.