Petri Pekkala

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 441

Kehitysjohtaja, Diplomi-insinööri

Olen 48-vuotias, nelilapsisen uusioperheen iskä. Kodissamme asuu vaimoni ja 9-vuotiaan tyttäremme lisäksi kaksi karvaista perheenjäsentä – mittelspitz-tytöt Hertta ja Tuffa. Perheemme jo aikuistuneet lapset asuvat pääkaupunkiseudulla. Olen syntyperäinen päijäthämäläinen.

Olen digi- ja ICT-ratkaisujen sekä muutosjohtamisen ammattilainen. Olen työskennellyt näiden haasteiden parissa jo 25 vuotta. sote-alan kokemusta minulle kertyi seitsemän vuotta työskennellessäni Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän tietohallintojohtajana. Tällä hetkellä työskentelen ICT-alalla kehitysjohtajana. Toimin myös ympäristölautakunnan varapuheenjohtajana sekä varavaltuutettuna. Lisäksi olen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallituksen varajäsen.

Olen ehdolla aluevaaleissa, koska haluan olla mukana luomassa Päijät-Hämeeseen Suomen toimivimmat ja ihmisläheisimmät sosiaali- ja terveyspalvelut. Kuntalaisilla on oikeus helppokäyttöisiin digipalveluihin. Toimivat digipalvelut mahdollistavat ajasta ja paikasta riippumattoman yhteyden lääkäriin ja sosiaalipalveluihin. Näin kuntalaiset saavat tarvitsemansa avun nopeasti ja vaivattomasti. Sujuvien digipalveluiden avulla tarvittavat sosiaali- ja terveydenhoidon henkilöresurssit voidaan kohdistaa paremmin lähipalveluihin esim. neuvola- ja ikäihmisten palveluihin. On hyvä tiedostaa, että kaikkea ei tietenkään voi tehdä etäyhteydellä – tulipaloja ei sammuteta eikä leikkauksia tehdä virtuaalisesti.

Palveluiden tehokas tuottaminen takaa myös rahan riittävyyden monipuolisten lähipalveluiden järjestämiseen sekä hyvien työolojen mahdollistamisen sote- ja pelastusalan henkilöstölle. Tehokkuus ei synny pelkillä digiratkaisuilla vaan edellyttää monikerroksisen byrokraattisen linjaorganisaation välttämistä, toimintatapojen ja palveluprosessien uudistamista, monituottajamallia, palvelusetelin täysimääräistä hyödyntämistä sekä yhteistyötä järjestöjen että alueen kuntien kanssa.

Järjestöyhteistyö on tärkeää mm. lasten ja nuorten mielenterveyspalveluiden ja ikäihmisten kotiin vietävän tuen mahdollistamisessa.

Olen valmis antamaan tietotaitoni ja muutosjohtamisen kokemukseni yhteisen hyvän ja koko maakunnan eduksi.