Niina Varjo

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 472

Olen syntyperäinen heinolalainen, 44-vuotias äiti ja kolmannen kauden kuntapoliitikko. Virkatyötäni hoidan Päijät-Sotella, terveydensuojeluinsinöörinä. Työ on sisällöltään pitkälti asumisterveys- ja sisäilma-asioiden viranomaisvalvontaa, ja virka-alueenani on Lahtea lukuunottamatta koko Päijät-Häme.

Vapaa-aikaani vietän politiikan sekä lukuisien liikunnallisten harrastusten (salibandy, hiihto, golf, laskettelu) merkeissä, kuin myös mökkeillen Hartolassa. Sukujuurien, mökkeilyn ja virkatyön vuoksi erityisesti Itä-Hämeen seutu on minulle tuttu ja rakaskin.

Kuntapolitiikka on vuosien saatossa opettanut ”rautahermoisuuden”, neuvottelutaitojen ja kokoustekniikan lisäksi, niin kuntaorganisaation, kuntatalouden kuin kuntalaisten tarpeiden ja arvojen taustoja ja näkökulmia. Koen siis, että perusasiat ovat hallussa ja niiden pohjalta on hyvä ponnistaa hyvinvointialueelle aluevaaliehdokkaaksi nähden, miten alueen, kuntien ja kuntalaisten sotetarpeet tulee huomioida ja miten edunvalvontaa kuin vähäisten määrärahojen tasaista jakoa tulee tehdä.

Hyvinvointialueen toimialan osalta olen saanut seurata läheltä niin sote- kuin pelastuslaitoksen toimintaa jo pelkästään oman virkatyön osalta. Työssäni teen säännöllisesti yhteistyötä sosiaalitoimen ja pelastuslaitoksen kanssa mm. siivottomuustapauksien hoidossa ja siten näen sekä viranomaistyön haasteet kuin yksittäisten kuntalaisten elämänhaasteet ja palvelutarpeet.

Olen valmis kantamaan vastuun ja edunvalvonnan koko alueen sote-tarpeista huomioiden alueen kuntien asukasprofiili, sekä tavoitellen tarvelähtöisiä ja kustannustehokkaita lähipalveluja.

Ota yhteyttä, niin keskustellaan yhteisistä tavoitteistamme lisää!

Vaalilupaukseni:

– Perustelen ja taustoitan kantani.

– Keskustelen. Otan kantaa asiaan, en asian esittäjään.

– Alue. Palvelut tasavertaisesti koko alueen käyttöön –> palveluverkot ovat asukasprofiilin ja kantokyvyn mukaiset.

Arvojani ovat vahvasti mm. oikeudenmukaisuus, luotettavuus, kunnioitus ja vastuu.