Minna Halme

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 403

Olen 54-vuotias avioliitossa elävä nainen Hollolasta. Olen kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen, lisäksi toimin  Salpauksen hallituksessa, Hämeen piirihallituksessa ja Hollolan Kokoomuksen hallituksessa.

Koulutukseltani olen sosionomi yamk ja voimavarakeskeinen työnohjaaja. Vuosien varrella olen hankkinut runsaasti lisäkoulutusta ja pitänyt itseni ajan tasalla sote-asioista.

Olen toiminut esimiestehtävissä lasten ja perheiden palveluiden parissa varhaiskasvatuksessa yli kolmekymmentä vuotta. Elokuussa 2021 aloitin Lahdessa aluekoordinaattorina, työn yhtenä tavoitteena on lisätä lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia yhdessä Päijät-Soten, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen, nuorisopalveluiden sekä oppilashuollon toimijoiden kanssa.  Ikäihmisten haasteet ja asiat ovat tulleet konkreettisesti tutuiksi iäkkään äitini elämän ja sairastumisen kautta.

Sote-palveluissa kaikkein tärkeintä on mielestäni kokonaisvaltainen ote asioihin ja ihmisen kokoiset palvelut. Niin, että palvelut ovat meidän kaikkien saavutettavissa ja palveluita on riittävästi tarjolla. Meidän pitää panostaa ennaltaehkäiseviin palveluihin joka tasolla. Kun perusterveydenhuollon palvelut ovat kunnossa, säästämme kalliin erikoissairaanhoidon kustannuksissa.

Ilman tekeviä käsiä meillä ei kuitenkaan ole palveluita, joten työntekijöiden jaksamisesta huolehtiminen on kaiken A ja O. Digitalisaation mahdollisuudet ja kaikenlaiset uudet kokeilut kannattaa hyödyntää kuitenkin muistaen, ettei ihmisten välistä vuorovaikutusta korvaa mikään.

Luonteeltani olen sinnikäs, asioihin perehtyvä, yhteistyökyinen ja ratkaisuja etsivä. Juuri näitä taitoja tarvitaan, kun jatkossa teemme yhdessä koko aluettamme koskevia isoja päätöksiä.