Marja Tiippana

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 466

Olen 50 –vuotias, kesällä Lahteen muuttanut, kolmen tyttären äiti. Nuorin, lukiolainen, asuu vielä kanssani. Asuimme yli 20 vuotta Orimattilassa. Sairaanhoitajaksi olen valmistunut 90-luvun alkupuolella ja sen jälkeen olen opiskellut terveystieteiden maisteriksi. Sairaanhoitajan sekä esimiestöitä olen tehnyt yli 20 vuotta erilaisissa terveydenhuollon yksiköissä. Työskentelen tällä hetkellä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä kehittämispäällikön sijaisuudessa. Ajoittain teen myös sairaanhoitajan keikkaa, koska haluan pitää ammattitaidon siinäkin työssä ajan tasalla. Lisäksi sairaanhoitajan työ auttaa työssäni kehittämispäällikkönä. Tiedän mitä perustehtävässä, potilaan ja asiakkaan hoidossa, tapahtuu.

Vapaa-ajalla harrastan urheilua laidasta laitaan. Hiihdän, juoksen, pelaan eri mailapelejä, käyn kuntosalilla ja ryhmäliikuntatunneilla. Lasten ja ystävien kanssa vietetyn ajan lisäksi käyn auttamassa ikääntyneitä vanhempiani Joensuussa, mistä olen itsekin kotoisin. Olen perusolemukseltani välitön, ystävällinen ja vieraanvarainen karjalainen.

Erityisen tärkeitä aiheita minulle ovat terveyden- ja sosiaalihuollon sujuvat hoitopolut ja prosessit, jossa asiakasta kuunnellaan eikä häntä pompotella työntekijältä toiselle. Eri ammattilaisten tulee työskennellä tehokkaana tiiminä asiakkaan ja potilaan parhaaksi! Näin toimimalla säästämme sekä rahaa että resursseja. Ja ennen kaikkea asiakkaan/potilaan kokemus hoidosta on mielekkäämpi ja kokonaisvaltaisempi. Olen myös innokas hoitotyön kehittäjä ja tässä kehittämistyössä meidän tulee kuunnella asiakasta/potilasta. Tärkeitä arvoja minulle ovat kaikkien ihmisten kunnioittaminen ja tasa-arvoisuus sekä ystävällinen käytös ja tasapuolinen kohtelu. Hoitotyössä pyrin hoitamaan potilaat niin kuin haluaisin, että läheisiänikin hoidettaisiin eli mahdollisimman hyvin. Ihmisarvoa kunnioittaen ja ihmistä kuunnellen.

En ole aikaisemmin ollut mukana kunnallispolitiikassa. 15 vuotta sitten olin Orimattilan kirkkoneuvostossa ja -valtuustossa yhden kauden ja päätin lopettaa, koska halusin antaa ajan perheelle lasten ollessa pieniä. Lähdin mukaan näihin vaaleihin koska koen, että työ- ja elämänkokemukseni olisivat tähän työskentelyyn mitä parhaimmat.