Jari Rantala

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 448

Olen alkuvuodesta 2021 Päijät-Hämeeseen töiden perässä muuttanut pankkialan ammattilainen. Syntyjään olen Köyliöstä, Satakunnan kankareilta. Oppitausta minulla on Vaasan yliopiston kauppatieteellisessä, pääaineeni on taloustiede. Opiskeluaikana olen toiminut muun muassa ylioppilaskunnan hallituksessa ja edustajistossa, joten yhteisten asioiden hoitaminen on minulle hyvinkin tuttua. Muita aikaisempia luottamustoimia minulla on ollut vapaaehtoisen maanpuolustuksen saralla, opiskelevien reserviupseerien toiminnassa, paikallisella sekä piiritasolla. Tällä hetkellä toimin valtakunnallisella tasolla Suomen Reserviupseeriliitossa, jossa olen liittovaltuuston jäsen ja liiton taloustoimikunnassa.

Kokoomuksen jäseneksi liityin vuonna 2018, kun olin perustamassa uutta paikallisyhdistystä pääkaupunkiseudulle, nimeltään Snellmanin Kokoomus. Olen toiminut yhdistyksen hallituksessa siitä lähtien. Yhdistyksen tavoitteena on koota yhteen akateemisesti koulutettuja, kokoomushenkisiä, nuoria aikuisia ja järjestää eritoten erilaisia asiantuntijatapahtumia. Lahteen muutettuani liityin myös Lahden Kokoomusnuoriin, jonka hallituksessa olen tänä vuonna.

Politiikassa minua kiinnostavat erityisesti kansantaloustieteelliset aiheet, kuten verotus, yrittäjyys ja omistajuus. Harrastuneisuuden kautta ulko- ja turvallisuuspoliittiset aiheet sekä kestävä metsätalous ovat myös erityisiä mielenkiinnonkohteita minulle. Aluevaalien saralla tahdon eritoten turvata yksityisen ja kolmannen sektorin tuottajien mahdollisuudet osallistua palvelutuotantoon myös jatkossa. Myös kulukurin ja tarkan taloudenpidon teesit ovat minulle tärkeitä tulevia aluevaltuustoja koskien.

Minulle rakkaita harrastuksia ovat historian ja kaunokirjallisuuden lukeminen, reserviläistoiminta, metsästäminen sekä metsätalous. Seuraan myös intohimoisesti osakemarkkinoita ja kansantaloutta laajemmin. Jos minut valitaan aluevaltuustoon niin tahdon olla tarkka ja huolellinen yhteisten verovarojemme hoitaja.

Twitter: https://twitter.com/RantalaJari

Instagram: https://www.instagram.com/jari.j.rantala/?hl=fi