Anne-Maria Karjalainen

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 414

Kuka?

Olen 39-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM) ja väittelen valtiotieteiden tohtoriksi 3.12.2021. Työskentelen tällä hetkellä diakoniajohtajana Lahden Diakonialaitoksella. Minulla on yli 15 vuoden työkokemus sosiaalityön, nuorisokasvatuksen, koulutuksen, hallinnon ja johtamisen työtehtävistä. Luottamustehtävistä minulle on kertynyt kokemusta Päijät-Hämeen Saattohoidon Tukiyhdistys ry:n puheenjohtajana toimimisesta keväästä 2021 alkaen.

Vaaliteema?

Suomi on monella mittarilla maailman parhaiden maiden joukossa – tämä on osittain kattavien ja toimivien julkisten palveluiden ansiota. Tulevaisuuden maakunnissakin pitää voida luottaa siihen, että hoitoa ja hoivaa saa silloin, kun sitä tarvitsee.

Miksi lähdin ehdolle aluevaaleissa?

Intohimonani on uuden kehittäminen ja sote-maakuntavaltuustot tulevat luomaan Suomeen aivan uuden ja ainutlaatuisen maakuntamallin, jonka kehittämiseen koen, että minulla on osaamista ja annettavaa. Olen motivoitunut antamaan oman panokseni maakuntavaltuuston työhön. Lisäksi lupaan viestiä aktiivisesti päijäthämäläisille siitä, mikä uusi maakuntavaltuusto on, miten se toimii ja mitä asioita maakunnissa käsitellään. Lupaan toteuttaa kerran kuussa sosiaalisessa mediassa valtuutetun kyselytuokion, jossa avaan maakunnan toimintaa ja vastaa asukkaiden kysymyksiin.

Erityisosaamistani on edistää tulevilla hyvinvointialueilla ennakkoluulotonta ja uudenlaista yhteistyötä kolmannen sektorin toimijoiden ja vapaaehtoistoiminnan kanssa. Viimeiset neljä vuotta olen työssäni diakoniajohtajana tehnyt kolmannen sektorin edustajana vankkaa innovaatioyhteistyötä julkisen sektorin kanssa – toisin sanoen tiedän, että yhteistyö on mahdollista ja se on kannattavaa. Uusissa maakunnissa tulee olla tilaa sosiaalisille innovaatioille sekä uudelle tavalle tehdä esimerkiksi osallisuus- ja yhteisötyötä. Osallisuuden lisääntymisellä on tutkitusti suotuisia vaikutuksia ihmisin terveyteen ja hyvinvointiin.

Lisätietoja minusta?

Viime vuosina suurin ja aikaa vievin harrastukseni on ollut tutkimustyön tekeminen varsinaisen päivätyöni ohella. Tutkimustyö tulee päätökseensä 3.12.2021, kun väittelen valtiotieteiden tohtoriksi. Väitöskirjassani olen tarkastellut neljän suurimman suomalaisen puolueen eduskuntavaaliohjelmia vaalivuosilta 1991–2019.

Lisäksi harrastan monipuolisesti vapaaehtoistoimintaa: Päijät-Hämeen Saattohoidon Tukiyhdistyksen puheenjohtajuuden lisäksi olen toiminut mentorina erilaisissa mentoriohjelmissa sekä teen säännöllisesti vapaaehtoistoimintaa eläinten hyvinvoinnin parissa. Lisäksi olen utelias uusien kielten opiskelija ja englannin ja ranskan kielen lisäksi olen aloittanut espanjan opinnot.

Miten voit seurata vaalikampanjaani?

Facebook: https://www.facebook.com/Aluevaaliehdokas-Anne-Maria-Karjalainen-102418525583491

Twitter: @AnneMariaKarja1

Instagram:

@aluevaaliehdokas_anne_maria

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/anne-maria-karjalainen-75203087/

Sähköposti:

annemaria.karjalainen@gmail.com