Suvi Lankinen

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 439

Olen juuri 30-vuotias, vasta hattulalaistunut insinööri. Muutin perheineni Hattulaan vuonna 2020 ja uskon tämän olevan oman elämäni Kanta-Häme Tour’in päätepiste. Lapsuuteni ja nuoruuteni asuin Forssassa, opiskelujen aikaan muutin Hämeenlinnaan josta tie vei Janakkalaan.

Työkentelen työnjohtajana ja kehitysinsinöörinä metallialan yrityksessä Uudellamaalla.

En ole ihan untuvikko politiikassa. Olen toiminut kunnallispolitiikassa ja erilaista järjestökokemusta on vuosien varrella kertynyt runsaasti. Viimeisimmäksi tulin valituksi Hattulaan varavaltuutetuksi.

Mielestäni aluevaaleissa on kyse ensisijaisesti alueen kuntien yhteistyöstä. Sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi ovat kaikille alueen asukkaille yhtä tärkeitä ja siksi toimintaa pitää kehittää ja rakentaa yhdessä. On selvää jo nyt, että sote-uudistus ei luo säästöjä päin vastoin. Siksi on tärkeää, että alueiden rakenne luodaan sellaiseksi, joka on kaikille asukkaille tasavertainen ja takaa kaikille riittävät palvelut ilman kohtuuttomia kuluja. Ensin pitää katsoa ne asiat, jotka on pakko hoitaa ja sen jälkeen lasketaan, kuinka paljon rahaa jää muihin asioihin. Vähillä resursseilla tulee keskittyä niihin asioihin, joista saadaan paras hyöty.

En kannata maakuntaveroa. Tällä hetkellä keskustelussa oleva malli tulisi mielestäni nostamaan kokonaisveroastetta, joka ei käy.

Seuraavat asiat ovat minulle tärkeitä ja näitä haluan edistää:    

  • Päätöksen teon avoimuus
  • Yrittäjä- ja työntekomyönteisyys
  • Palveluiden laadun varmistaminen
  • Toimivan rakenteen luominen alueille tulevaisuuteen (ICT-ympäristö, hallintorakenteet ym.)