Sari Rautio

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 456

Olen 53-v kunta-alan ammattilainen ja neljän nuoren äiti. Opiskelen oikeustieteitä, olen yo-merkonomi ja yritysneuvoja. Harrastan arkiliikuntaa ja avantouintia, sekä kulttuuria laajasti yleisön roolissa. Lukeminen on rakas ajanviete, seurustelun ohella. Lenkit kohta vuoden vanhan Neara- labradoodlen kanssa pitävät mielen, sielun ja kropan kunnossa.

KHSHPn ja Paralympiakomitean hallituksen puheenjohtajana ja autistisen nuoren miehen äitinä tiedän miten valtavan tärkeät nämä vaalit ovat. Sote ja pelastuspalvelut on saatava toimimaan kokonaisuutena, ihmisten erilaisten elämäntilanteiden tueksi, kaikkia eri toimijoita hyödyntäen. Oma Hämeen on kehityttävä kokonaisuudeksi, joka huomioi maakunnan eri kolkat  ja ihmisten muuttuvat tilanteet ja ennakoi sekä luotaa tulevaisuutta.

Vahvuuksiani on pitkä kokemus johtamisesta, hankinnoista ja julkishallinnosta. Tiedän omakohtaisesti liikkumisen ja kulttuurin merkityksen hyvinvoinnin edistämisessä, ja pahoinvoinnin ehkäisemisessä. Minulla on hyvät verkostot koko maakunnassa, ja kansallisesti, eurooppalaisella tasolla toimiessani saan myös vinkkejä miten muualla voidaan edetä.   Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja olen parhaimmillani luomassa uutta, ja rakentamassa yhteistä tulevaisuutta. Siksi olisin mielelläni mukana tekemässä hyvinvointialueestamme Suomen toimivinta ja innostavaa työpaikkaa ammattilaisille.

Ihmiseltä ihmiselle. 

  • Kaupunginvaltuutettu
  • Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja
  • Oma Hämeen poliittisen seurantaryhmän puheenjohtaja
  • EUn Alueiden komitean jäsen
  • Paralympiakomitean puheenjohtaja
  • Kuntaliiton hallituksen 1. varapuheenjohtaja