Pia Yli-Pirilä

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 476

Olen Pia Yli-Pirilä, asun Hattulassa mieheni ja koirani kanssa. Minulla on kaksi aikuista lasta ja kaksi lastenlasta. Olen sairaanhoitaja ja psykoterapeutti. Toteutan yksilöpsykoterapiaa omalla vastaanotollani. Olen aiemmin työskennellyt julkisella puolella entisen ammattini eli hammashoitajan työssä ja myöhemmin sairaanhoitajana ja psykoterapeuttina, kunnes siirryin itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi eli yrittäjyys terveydenhuolto-alalla on hyvin tuttua. Olen innokas oppija ja siksi olen kouluttanut itseäni jatkuvasti. Terapiatyön ohella pidän koulutuksia eri tahoille. Harrastan monimuotoisesti liikuntaa useamman kerran viikossa ja koen sen vahvana hyvinvoinnin lisääjänä.

Olen hyvin aktiivinen, innovatiivinen ja vahva toimija. Olen koko aikuisiän ollut mukana monissa erilaisissa luottamustoimissa, joista on tulevassa aluevaltuustossa paljon hyötyä luotujen kanavien myötä.

Nykyisin olen SPR Hattulan osaston pj ja valmiudesta vastaava, Mieli ry Hml varapj, Sh-yrittäjien hallituksen jäsen ja sihteeri, Tehy ao 322 vpj, Etelä-Hämeen OP edustajistossa (1.12.21 saakka). Kunnallisia luottamustoimia ovat Hattulan valtuusto (6.s kausi), perusturvajaosto, vanhusneuvoston pj. Lisäksi olen Kirkkovaltuuston jäsen ( 3.s kausi).

Minulla on vahva kokemus eri sektoreilta toimimisesta ja näen, että se tuo vahvaa pohjaa toimia aluevaltuustossa. Tärkeinä aluevaltuusto työskentelyssä koen palveluiden yhdenmukaisuuden ja oikea-aikaisuuden mahdollistamisen, Ihmisillä pitää myös olla vapaus valita mistä eri palvelut hankkii, ammattitaitoisen henkilöstön rekrytointi ja koulutus ovat peruskysymyksiä palveluiden tuottamiselle. Ihmisten hyvinvointi koostuu monista tekijöistä ja siihen hyvinvointialueilla pitää panostaa entisestään. Taloudelliset asiat pitää myös huomioida aluevaltuusto työskentelyssä, jotta kustannukset eivät nouse sietämättömiksi. Kuntien ja kaupunkien pitää olla virkeitä ja elinvoimaisia ja tätä työtä haluan olla tekemässä ja tuomassa oman vahvan osaamisen mukaan