Lotta Saarenmaa

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 458

Olen Lotta Saarenmaa, 28-vuotias historian ja uskonnon aineenopettaja Forssasta. Koulutukseltani olen filosofian maisteri. Opiskelen tällä hetkellä erityisopettajaksi. Lisäksi teen myös jonkin verran toimittajan töitä.  

Erilaisista luottamustoimista on tullut tärkeä osa arkeani. Olen toisen kauden Forssan kaupunginvaltuuston jäsen. Lisäksi olen kaupunginhallituksen jäsen sekä sen edustaja sivistys- ja tulevaisuuslautakunnassa. Maakuntatasolla vaikutan Kanta-Hämeen maakuntavaltuustossa sekä sen tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajana. Lisäksi osallistun myös Forssan seurakunnan päätöksentekoon.  

Vaalisloganissani “tulevaisuuden puolustaja” kiteytyy se, miksi olen ehdolla aluevaaleissa. Uudet, historialliset vaalit tarjoavat mahdollisuuden luoda sosiaali- ja terveyspalveluiden tulevaisuutta ja samalla jotakin uutta ja paremmin toimivaa. Alun alkaen en ole mikään maakuntatason uudistuksen fani, mutta nyt, kun se on totista totta, on tartuttava toimeen ja sen tarjoamiin uusiin mahdollisuuksiin.  

Aluevaaleissa keskeinen teemani on “toimiva arki”. Sote-palvelut vaikuttavat ihmisten arkeen keskeisesti ja jos palvelut eivät toimi, ei arkikaan rullaa jouhevasti. Hyvässä arjessa palvelut eivät karkaa kauas ja niihin pääsee joustavasti. Jos hätätilanne iskee, on voitava luottaa siihen, että apua on tarjolla ja se tulee ajoissa perille.  

Sote-uudistuksen myötä on keskityttävä entistä enemmän siihen, millaisia palveluita kantahämäläiset tarvitsevat eikä putkinäköisesti laittaa kaikkien ihmisten tarpeita samaan muottiin. Tämä piirre näyttäytyy erityisesti ikäihmisten palveluissa. Niissä on keskityttävä ennen kaikkea siihen, että palvelut ovat monipuoliset ja jokaisella olisi mahdollisuus ja oikeus viettää omannäköistään vanhuutta.  

Perusterveydenhuollon osalta myös julkisen terveydenhuollon on nähtävä tulevaisuudessa potilas enemmänkin asiakkaana, jonka ehdoilla palvelut tuotetaan. Uskon, että esimerkiksi palvelusetelin laajempi käyttöönotto toisi asiakkaalle lisää vaihtoehtoja ja mahdollisuuden valita, kuka,missä ja milloin häntä hoitaa. Palvelut ovat asiakkaita varten eikä asiakkaat palveluita varten.  

Kun töiltä ja luottamustoimilta ehdin, harrastan vapaaehtoista maanpuolustusta, monipuolista liikuntaa ja lukemista.