Jouko Haonperä

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 416

Olen Jouko Haonperä, 68-vuotias valtiotieteen maisteri Forssasta.

Työurani olen tehnyt 6 vuotta kuntien palveluksessa ja 32 vuotta pankkisektorilla. Ymmärrän taloudesta, yrittämisestä ja kiinteistöliiketoiminnasta sekä sote-toiminnasta. Nuorena olin VPK:ssa.

Kokoomuksen jäsen olen ollut vuodesta 1968. Olen toiminut nuortenliitossa, opiskelijaliikkeessä ja kunnallispolitiikassa. Ensimmäisen kerran olin valtuutettuna vuonna 1976 Alastaron kunnassa. Nyt olen neljättä kautta Forssan kaupunginvaltuustossa. Kaupunginhallituksen lisäksi olen jäsenenä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallituksissa.

Olen Kanta-Hämeen sotaveteraanipiirin varapuheenjohtaja ja Forssan seudun sotaveteraaniyhdistyksen sekä Tammenlehvän Lounais-Hämeen perinneyhdistyksen puheenjohtaja. Veteraanien ja koko sotasukupolven hyväksi tehtävä työ on minulle tärkeää. Sotilasarvoltani olen reservin majuri.

Perheeseeni kuulu vaimo, kolme tytärtä, kaksi vävyä ja viisi lastenlasta.

Valtion hyvinvointialueille jaettavat niukkenevat resurssit on saatava raskaan hallintokoneiston rakentamisen sijaan asukkaita palvelevan kysynnän mukaisen palvelurakenteen kehittämiseen. Rahoitus on suunnattava tehokkaasi asukkaita palvelevaksi. Oman tuotannon ohella palvelut on rakennettava alan yritysten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa yhdessä ostopalveluina tai palveluseteleitä hyödyntäen. Hoitotakuusta ja palvelulupauksesta on pidettävä kiinni.

Turvallisuuspalvelut on oltava hyvinvointialueen kaikissa osissa yhtä hyvin saatavissa. Päivystyksen, ensihoidon ja pelastuspalveluiden on toimittava samalla vasteajalla koko hyvinvointialueella. Tässä työssä sopimuspalokuntien rooli on tärkeä.

Koulutukseni, työkokemukseni ja luottamusmiestoimintani antaa hyvät lähtökohdat olla mukana päättämässä Kanta-Hämeen hyvinvointialueen synnyttämisessä ja kehittämisessä. Kolmen seutukunnan varaan rakennettava hyvinvointialue lähipalveluineen on asukkaiden palveluiden turva.

Vahvaa osaamista ja Lounais-Hämeen tuntemusta tarvitaan hyvinvointialueelle.

Kokemus luo varmuutta.