Esko Heikura

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 418

Olen Esko Heikura eli Ese. Olen muuttanut Hämeenlinnaan hetki sitten Järvenpäästä. Olen aviossa vaimoni Anitan kanssa ja kanssamme asuu myös Ryyti-kissa. Olin ennen tänne tuloa mm. yrittäjä ja ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän johtotehtävissä. Olen koulutukseltani filosofian tohtori. Lisäksi olen yrittäjyyskasvatuksen dosentti Oulun yliopistossa.

Olen ollut ehdokkaana kaksissa eduskunta- ja kunnallisvaaleissa ja nyt aluevaaleissa. Ajan vaaleissa yrittäjien ja eläkeläisten asiaa. Sosiaali- ja terveyspalvelut on turvattava laaja-alaisesti palo- ja pelastustointa unohtamatta.

Minulla on virtaa ja terveyttä. Vaikka olen eläkkeellä, olen edelleen kiinnostunut hakeutumaan töihin, jos siihen avautuu tilaisuus. Minulla on yksi tytär ja sisko sekä kaksi lastenlasta. Harrastan liikuntaa mm. pitkiä kävelylenkkejä, ruuanlaittoa, matkustelua ja nykyisellään golfia. Kirjoittelen myös paljon.

Minulla on halu olla kehittämässä alueiden, yritysten ja organisaatioiden toimintaedellytyksiä Suomessa. Haluan antaa oman panokseni kehittämistyössä koulutukseni, työkokemukseni ja osaamiseni kautta.

Olen tiimipelaaja, jonka mottona on ”yhdessä tehden saadaan enemmän aikaan kuin yksin puurtaen”. Minusta asiat ratkaistaan pääsääntöisesti keskustelemalla ei käskyttämällä. Minusta kaikki ihmiset ovat saman arvoisia tittelistä, koulutuksesta ym. riippumatta.

Olen joustava, aktiivinen ja ratkaisukeskeinen hyvät ohjaustaidot omaava henkilö. Arvostan hyviä vuorovaikutus-, yhteistyö- ja tiimitaitoja sekä kykyä työskennellä erilaisissa verkostoissa. Olen siis aktiivinen, ratkaisukeskeinen ja työkeskeinen ammattilainen, joka pystyy tukemaan alueita ja yrityksiä niiden tarpeisiinsa liittyvissä asioissa. Olen saanut olla mukana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä kehittämishankkeissa sekä oman työurani että erilaisten luottamustehtävien kautta ja näin ollen minulla on hyvät suhteet mm. työvoimahallintoon, opetus- ja kulttuuriministeriöön, opetushallitukseen sekä Kuntaliittoon.

Olen saanut auttaa satoja yrityksiä ja organisaatioita työurani aikana. Omassa yrityksessäni oli eräänä toimintamuotona myös erilaiset HR-palvelut yhteistyössä mm. eri organisaatioiden ja työvoimahallinnon kanssa. Kuopiossa työskennellessä yritysyhteistyö ja erilaiset hankkeet mm. työvoimahallinnon kanssa olivat säännöllisiä. Järvenpäässä asuessani seurasin ja seuraan yhä edelleen aktiivisesti erilaisten organisaatioiden kehittymistä, organisaatioiden ja oppilaitosten välistä yhteistyötä sekä työvoimahallinnon palveluiden kehittymistä.

Vahvuuteni tehtävään ovat laaja koulutus mm. väitöskirjatyö työyhteisöjen henkilöstöosaamisesta sekä vankka työkokemus.

www.esko-heikura.com