Elisa Hyvärinen

Ehdokasesittely

Ehdokasnumero 425

Olen Elisa Hyvärinen, 22-vuotias oikeustieteen opiskelija ja kaupunginvaltuutettu Hämeenlinnan Iittalasta. Työkseni olen eduskunta-avustaja sekä politiikantoimittajana Verkkouutisilla.

Olen paljasjalkainen kantahämäläinen. Nuoresta iästäni huolimatta olen tehnyt vaikuttamistyötä eri areenoilla jo pian 8 vuotta. Politiikkaan päädyin 15-vuotiaana pitkäaikaisen kansanedustajan ja hyvän ystäväni Timo Heinosen houkuttelemana. Olen ollut mukana useissa eduskuntavaaleissa Timon tiimissä ja itsekin useissa luottamustehtävissä, joista minulle tärkeimpiä ovat olleet Kokoomusnuorten liittohallitusjäsenyys, kaksi vuotta Hämeenlinnan kokoomusnuorten puheenjohtajana ja Hämeen kokoomuksen hallituksessa.

Vuoden 2021 kunnallisvaaleissa tulin valituksi Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon 161 äänellä. Tulos yllätti kaikki, mutta ehkä eniten itseni. Tuloksen myötä minulle avautuivat myös tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajan ja maakuntavaltuutetun paikat. Maakuntavaltuustossa olen päässyt mukaan tekemään päätöksiä, jotka vaikuttavat koko maakunnan elinvoimaan. Paikat ovat antaneet entistä paremman mahdollisuuden oppia politiikasta ja yhteiskunnan muuttamisesta.

Päätin asettua ehdolle aluevaaleissa, koska haluan olla tekemässä Kanta-Hämeestä entistä toimivampaa aluetta elää ja asua. Tammikuussa 2022 käytävät aluevaalit ovat ensimmäiset aluevaalit koko Suomen historiassa, joten ei ole yhdentekevää, ketkä valtuustoon valitaan. Uusi valtuusto tulee itse asiassa määrittelemään hyvinkin vahvasti sen, mihin sosiaali- ja terveyspalveluita lähdetään kehittämään.

Omassa politiikassani minulle kantavia arvoja ovat isänmaallisuus, laki, järjestys, oikeudenmukaisuus ja mahdollisuuksien tasa-arvo. Toivon, että saisin kantahämäläisiltä äänestäjiltä mahdollisuuden tehdä töitä toimivamman ja turvallisemman Kanta-Hämeen ja kantahämäläisten puolesta.

Toivottavasti olen luottamuksesi arvoinen!